Events

WIE O WIE WORDT DE BESTE VAN BELGIË? DAT WAS DE VRAAG DIE IEDEREEN OP 25 EN 26 MAART 2017 BEZIGHIELD. SCHUILENBURG COFFEE CAMPUS WAS GASTHEER VOOR DE BELGISCHE SCA KAMPIOENSCHAPPEN CUPPING, BREWING EN LATTE ART.

Video niet zichtbaar? Klik hier (Video Courtesy of Hollebeek Hoeve – officieel SCA melkleverancier).

cuptasting

CUPTASTING CHAMPIONSHIP

Bij deze spannende competitie worden drie kopjes koffie neergezet in een triangle, twee ervan zijn identiek en één is verschillend. Het doel van deze competitie is het “foute” kopje er uit te halen.

Degene met de meeste “foute” kopjes is winnaar. Als er meerdere deelnemers zijn met hetzelfde resultaat is de tijd de doorslaggevende factor. Snel en accuraat zijn is de boodschap. De wedstrijd verloopt over 8 minuten.

brewerscup

BREWERS CUP

Filterkoffie wordt opnieuw uitgevonden. Barista’s houden van hun espressomachine, maar halen steeds vaker fantastische smaken uit koffie met hun Aeropress, Chemex, V60 of Clever.

latteart

BELGIAN LATTE ART CHAMPIONSHIP

Bij het Latte Art Kampioenschap moeten de deelnemers hun vaardigheden beheersen. De deelnemer moet in een tijdsbestek van acht minuten, twee maal twee identieke lattes maken, en twee identieke espresso machiatto’s.

Alle latte art wedstrijden gingen door op espressotoestellen van Dalla Corte.

Winnaars kregen meteen ook een plaatsje voor World Of Coffee Budapest op 13-15 juni
ORGANISATIE: SCA BELGIUM